Arkivet

Här har jag samlat goa minnen och koncept jag utvecklat. För mig att minnas och för dig att inspireras.
Lite som ett gammalt fotoalbum du vet.

Farmers Market

Nordens skönaste Skördefestival Farmers Market som årligen arrangeras på Strömma Farmlodge dit 5000 personer årligen kommer och firar livet. Ett möte mellan mat, musik och kreativitet. Ett evenemang helt byggt på passion och tilllsammansarbete. I 7 år har jag, Lovisa Jacobsson och Marina Evertsson arrangerat Farmers Market. 2023 går det över i Strömma Farmlodges egen regi. Älskade Farmers, fly baby fly!

Ett mjukare Varberg

Ett initiativ från tre föräldrar där jag var en för att stötta våra barn att navigera i en digital värld & må bra. Digitala och fysiska evenemang med livskunskap, samtal, musik och inspiration i fokus. Under 3 år arrangerade vi ”Ett mjukare Varberg” både i digitala och fysiska former. Tusentals människor deltog. Ett av alla minnen jag bär med mig är en mamma som kommer fram till mig efter en kväll på Arena Varberg. Hon tackar med tårar i ögonen och skulle hem till sin tonårsson, säga förlåt och ge honom en kram. Vår önskan var att samtalet skulle fortsätta vid köksbordet där hemma, så det kändes i hela hjärtat. Wow och Tack. ”Det behövs lokala eldsjälar som både vill och vågar verka för ett bättre samhälle. Ett Mjukare Varberg visar både mod och driv i social hållbarhet och vilja att lyfta fram och prata om de utmaningar dagens unga möter i vårt digitala samhälle. Det behövs vardagshjältar som inspirerar andra i frågan hur vi tillsammans kan hjälpas åt att skapa ett mjukare Varberg för ungdomar att leva och växa upp i.” – raderna vi fick från Varberg Energi som var en av våra partners.

Notes for Peace

En fredskonsert i världsklass, en wow-upplevelse jag är otroligt stolt över att ha skapat. Notes for Peace arrangerades vid södra fästningshörnan i samband med fredsåret 2015 i Varberg och bestod av folkbildning, musik och inspiration med syftet att bygga fred i människors sinnen. Ett evenemang, en samarbetsprocess och ett projekt med blod, svett och tårar. Jan Eliasson, den svenska artisteliten och en hel symfonisk orkester på scen,  Mark Levengood som konferencier bjöd publiken på en otrolig upplevelse när solen gick ner över Kattegatt. Under dagen talade fredsforskare, Suad Ali, Björn Nattigo, Pamela von Sabljar mfl. Barnen byggde fredsflaggor på Barnens badstrand. Et starkt minne som jag bär med mig för alltid. Arrangerades mitt i flyktingkrisen och våra volontärer skapade tillsammans – nyanlända flyktingar och Varbergs näringsliv. Tillsammans. Kan det vara vår tids viktigaste ord? Då, nu och för alltid.

To do: utvecklingsarbete av kreativa näringar i praktiken 

Tillsammans med Jonas Michanek så skrev jag en metodhandbok som vänder sig till personer som vill veta hur de praktiskt kan arbeta med utveckling av den kreativa och kulturella näringar. Den är skriven till främjare, eldsjälar och gränsgångare som på olika sätt arbetar för att skapa utveckling och är full av beprövade metoder, exempel, erfarenhet och svett.
Boken gjorde succé och översattes till engelska. Pulsen var hög när vi åkte til Bryssel för lansering, hålla ta, trycka på den speciella knappen i EU:s stora runda salar. WOW och tack för möjligheten Alexandersoninstitutet.
Laddas ner här: svenska och engelska


ANNA LINTON OCH JONAS MICHANEK
ALEXANDERSONINSTITUTET OCH CRED – CREATIVE DESTINATION HALLAND
I SAMARBETE MED GENERATOR SVERIGE

How to: att utveckla en stad genom event 

Hur skapas attraktionskraft? Hur kan vi använda designprocessen i ett platsutvecklingsarbete och skapa mer innovation i det offentliga rummet? Kan man utveckla en stad genom event? Hur gör man då?
Läs det i boken jag skrev tillsammans med Anders Hultén och flera kloka människor. Laddas ner här.


Business Lab

Att få människor att utveckla intressanta, relevanta och attraktiva koncept och affärer ligger mig varmt om hjärtat. För att möta alla entreprenörer och kreatörer som vill utveckla en verksamhet baserat på sin talang och passion skapades detta metodmaterial. Business Lab utgår från mötet vid en kaffekopp och består av 5 olika bordsdukar du tar dig igenom för att utveckla din business. Jag var ansvarig för metodutvecklingen och metoden har använts flitigt i både Sverige, Norge, Spanien, Portugal och Colombia. Tack EU för möjligheten!
Allt material laddas ner här.


Taste of Wow

Att få till smarta innovationsamarbeten där alla partner växer. Det är min melodi. När vi startade igång Farmers Market arbetade vi tillsammans med studenter som läste Event Managemnet från Campus Varberg och Högskolan I Borås. Genom åren har jag och mina kollegor lett många samarbeten mellan studenter och näringsliv. Alla dessa lärdomar och metoder har vi samlat i ett material som riktar sig främst till studenter som tillsammans med organisationer inom näringslivet eller andra sektorer vill leda ett innovationssamarbete och utforska en frågeställning genom att skapa ett evenemang där kunden säger wow! Metoden tar upp förståelse för hur ett evenemang skapas och vi förutsätter därför att ni har den kompetensen eller skaffar den på annat sätt.
Laddas ner som PDF: Metodbok och Guidebook.

PechaKucha Night

PechaKucha Night är en japansk mötesform som revolutionerat världen. Med 20 bilder som vardera visas i 20 sekunder presenteras lokala och besökande kreatörer från olika områden, ett nervkittlande kaleidoskop av inspiration, idéer och arbete som i dagsläget körs i över 400 städer världen över. Reglerna är enkla; eventen får inte anordnas i vinstdrivande syfte, aktiviteten ska hållas minst fyra gånger per år, börja klockan 20.20, besökarna ska visa hänsyn och ha trevligt.

Jag startade igång PechaKucha Night i Varberg och drev det tillsammans med Lovisa Jacobsson under 5 år. 20 stycken hann vi med. Idag sitter jag i referensgruppen och älskar att koppla ihop människor och idéer:

Vill du jobba med mig?