Förändringsledning 2.0

Du föddes med potential
Du föddes med godhet och tillit
Du föddes med ideal och drömmar
Du föddes med storhet
Du föddes med vingar
Det var inte meningen att du skulle krypa så gör inte det - du har vingar.
Lär dig att använda dem och flyg! 

Ja, tänk om vi skulle bjuda in mer av det perspektivet i vardagen! Dessa visdomsord som skrevs av en persisk poet på 1200-talet inledde jag och Johanna med på vår Lunch & Learn vi hade förra veckan på temat Förändringsledning 2.0. Några gånger varje termin bjuder vi in till lunch & learns för att sprida kunskap i vårt community om ämnen vi brinner för och tycker är viktiga för att arbeta smartare tillsammans och skapa oss ett härligare och rikare liv!

Vi delade några personliga reflektioner om vad det betyder för oss och ge några perspektiv från forskning och rapporter vi läst. 

Förändringsledning 2.0
Vilka förmågor kommer att vara viktiga? Hur vill vi leda? Hur vill vi ledas? För att komma bortom det vi tror är möjligt? Hur kan vi göra det lustfyllt, tryggt o med engagemang?

IMG_4195jpg

Några av de perspektiv vi lyfte fram var:  

- Sakta ner för att levla upp - sänk tempot för att hinna känna och hinna välja mer medvetet. För att hinna ställa sig frågan “Varför är det här viktigt?” och “Vad är egentligen mest värdeskapande för helheten här?”.

- Vikten av en tydlig mission - det är redan viktigt idag men kommer att bli än viktigare framöver; vad är meningsfullt på riktigt? Vi människor längtar efter det genuina. Vi är narrativa varelser - vi behöver ett tydligt mission och en ledstjärna för att vårt engagemang ska kicka in. Då kan vi gå långt. Likt vitsipporna breder vi ut och som ett mirakel varje år. Samma kreativa kraft finns i oss människor. Jag lovar. 

- Människans potential
- vi befinner oss mitt i ett skifte som är minst lika stort som det från bonde- till industrisamhälle. AI spås kunna fatta mer informerade beslut än människan redan inom ett par år. Det är läge att fråga sig vad vi egentligen ska ha människan till och vad vår roll är framöver? Vi tror att en möjlig väg för människan är att gå bortom den mentala intelligensen (IQ) och börja utforska kroppens intelligens (BQ), känslans intelligens (EQ), livskraften och intuitionen.

- Kunskap om nervsystemet och själv kunna reglera det - ledaren är den som påverkar en grupps kollektiva nervsystem allra mest. En lugn ledare kommer att kunna leda en grupp genom större komplexitet och större utmaningar än en stressad ledare. Att lära sig sätt att reglera det egna nervsystemet ser vi kommer att vara en naturlig del av framtidens självledarskap.
 IMG_4197jpg

Några av de verktyg vi använder oss av är:

- 21-dagarsutmaning - just nu delar vi en praktik där vi under 21 dagar varje dag mediterar och reflekterar över frågor som har med vårt livssyfte att göra och vad vi önskar öppna upp för i liv och business. Kraften i att bestämma sig för att förändra något och faktiskt dedikera sig åt det - ja den är ju fantastiskt stark!

- Tacksam för - Stolt över - Längtar efter - sedan snart 2 år tillbaka checkar vi varje kväll ut med varandra genom att dela vad vi är tacksamma för, stolta över och vad vi längtar efter, antingen i sms eller eller ljudmeddelande. Också ett sätt att “programmera om” sig själv till perspektivbyte.

- Årsbokslut där vi skriver ned Höjdpunkter från föregående år, Lärdomar/insikter från föregående år, Värdefulla vanor från föregående år, Beteenden jag kommer att ändra/saker jag ska skapa under kommande år, Viktiga relationer, Drömmar för kommande år och Motto för kommande år.

Är du nyfiken på mer? Gå vår utbildning Framtidens Processledare. Vi har nyligen öppnat upp för ansökningar till en ny utbildning vi startar i höst. Detta är vårt senaste program som vi laddat med all vår erfarenhet, kunskap och metoder som vi vet fungerar i praktiken. Du blir en del av ett team som under 1 år följs åt och där vi dyker rakt ner i framtidens ledarskap.

Detta är för dig som är modig nog att ta nästa steg och leda framtidens organisationer. Du som vill skapa mer för fler och utveckla din intuition, lyhördhet och förmåga att skapa mening och engagemang. För dig som vill bli riktigt vass på nervsystemsreglering och vara resilient och relevant in i framtiden. För dig som vill leda komplexa processer och svåra samtal.

Hör av dig om du har frågor och funderingar. Läs mer här
 

IMG_4196jpg

Allt gott,
Anna