Från pension till passion!

... det var temat på årets första Lunch & Learn som jag och Johanna arrangerade igår! Det gör vi några gånger om året för att sprida kunskap i vårt community om ämnen vi brinner för och tycker är viktiga för att arbeta smartare tillsammans och skapa oss ett härligare och rikare liv! Jag skapade mig en liten mysig studio, med lunchsolen i ansiktet och sände live på ZOOM från den härliga yoga-salen på Pace. Johanna satt i Åre. 

IMG_4207jpg

Jag älskar älskar denna typ av digitala möten där vi utvecklar och utvecklas tillsammans. Jag och Johanna delade våra tankar och perspektiv och deltagarna fick mötas i grupprum och inspirera varandra.

IMG_4204jpg 

Från pension till passion, vad betyder det egentligen..?

För mig handlar det om att öppna upp för möjligheten att arbeta med min passion - livet ut. Att det inte finns ett slutdatum vid en viss ålder utan att välja att engagera sig i saker där vi känner att vi verkligen har något att bidra med. Där det finns en känsla av meningsfullhet. Att ha semester i magen varje dag. Jag fick tidigt i mitt yrkesliv lära mig verktyg för att skapa ett jobb som passar livet istället för tvärt om baserat på min passion och drivkraft. Jag är evigt tacksam för Drivhuset och allt det jag fick lära mig och som jag tagit med mig i livets entreprenörskap. Att få göra sin grej! Det önskar jag att alla barn och ungdomar får med sig tidigt i livet. En F-skattsedel var när vi föds, hur vore det?  


Från pension till passion handlar för mig om att ha känslan av att det finns ett liv och i det livet finns många olika aktiviteter. Vissa aktiviteter såsom jobb genererar intäkter i form av pengar, andra aktiviteter genererar andra typer av värden. Olika jobb genererar också olika höga intäkter och ibland kanske det kan vara värt att ta ett mindre bra betalt jobb för att det ger så mycket annat. Att ha många olika intäktsströmmar är ett annat perspektiv. Både jag och Johanna ägnar oss båda främst åt att jobba med framtidens ledarskap men parallellt med det gör vi också andra saker. När andra hör oss berätta att vi driver stora Instagramkonton, jobbar som skidlärare, är manager till en stor influencer, driver stugby kommer ibland frågan “Men hur hinner du med?”. Tricket är att göra lite av många saker så att energin och därmed också engagemanget kan vara högt på dem alla. Och att hela tiden komma ihåg att ha luft i kalendern för återhämtning. 

Samtalet flödade i det digitala rummet. Vi pratade om att börja nya hobbies vid 80 år och att det aldrig är försent. Jag berättade om en kvinna som började lära sig att surfa vid 92 år. En annan kvinnas vännina var nyexad lärare vid 60 års ålder och en tredje som njöt till fullo av friheten som kommer när barnen flyttar ut hemmet. En kvinna delade sin känsla av känna total trygghet, pondus och tillit till sig själv som åldern för med sig. Hon backade hem, tog lokala kärleksfulla strider i sin kommun för att ge plats åt nästa generation med mindsetet ”kasta mig i fängelse – jag har ändå inget att göra om dagarna”. Ja, det var power i dessa ladies vill jag lova!   


IMG_4212jpg

Jag på en SUP utanför Kusthotellet i Varberg en sommarkväll när jag och Emma Franzén gjorde en film om min passion och mitt entreprenörskap. Åh vi har sommaren framför oss!   

Tre insikter jag tar med mig från dagens LUNCH & LEARN:

1 - Det kan aldrig gå fel när det kommer från din passion - så gör din grej! 

2 - Reflektion för livslångt lärande och livslång utveckling. Ålder är bara en siffra.
Var nyfiken livet ut.

3 - Känn alla känslor och var hela du! Låt dig inte styras av samhällets normer utan känn in och följ ditt hjärtats lust. Ps var beredd på att hela du kommer att se olika ut under livets gång.

När jag kom hem fick jag denna låt av min son. Det tycker jag sammanfattar budskapet prima.
'Til you can´t. 
 
Stanna upp en stund och känn in. Vad betyder det för dig? Vad har du för livsstrategi och varför?

Kommande Lunch & Learns är:

23 jan kl 12.15 – 13.00 på temat Engagemang & Hälsa
16% av alla svenskar i arbetsför ålder är engagerade i sitt arbete. En försvinnande låg siffra tycker vi! Hur gör vi för att känna engagemang? För att engagera andra? Och hur står engagemang i arbetet i relation till den egna hälsan och välmåendet? Vi reflekterar och utforskar detta spännande tema tillsammans.

30 jan kl 12.15 – 13.00 på temat Framtidens Ledarskap
Vilka egenskaper och förmågor kommer att vara viktiga in i framtiden? Hur vill vi leda och hur vill vi ledas? Hur skapar vi mer för fler och förutsättningar för ett blomstrande samhälle och liv på vår planet? 


Vi har även samlat alla Lunch & Learns här. Hoppas att ni ska gilla! 

IMG_4205jpg

Med kreativitet och kärlek,

Anna