Halvårsrapport och kvartalsbokslut Q2


Halva året har gått. Det har blivit dags för en halvårsrapport och ett kvartalsbokslut. Vi lägger Q2 och halva juli bakom oss och jag bjuder in oss till en stund av reflektion. Hur mår du så här mitt i sommaren? Hur känns det i kroppen? Vad viskar din själ och vad säger din magkänsla? Har du lätt att glida in i andras förväntningar eller ser du till att fylla på dina egna depåer?

Att navigera bland sommarlovbarn, allas olika behov och önskningar är inte alltid lätt. Att känna sig splittrad, otillräcklig och dåligt samvete som kommer och säger HEJ. Det är högst mänskligt. Men låt dig inte styras av det. För jag lovar att du gör ett strålande arbete med att vara du! Och glöm inte bort att få in lite varande i allt görande. Att den viktigaste människan i ditt liv - är just du! Ta några extra djupa andetag och skakning när känslorna blir för intensiva och lite skön yoga som start på din dag. Små mellanrum kan göra hela skillnaden. 

image0jpeg

Kvartalsbokslut och halvårsrapport - sommaren är här och jag kikar på mitt årsbokslut från årets start, känner in min MISSION jag satte för året och ger mig en stund av reflektion för då, nu och sen. För att landa i mitt kvartalsbokslut och göra ett fysiskt, mentalt och själslig halvårsrapport. Vi företagare gör ju ofta olika ekonomiska rapporter för våra företag. Men ack så viktigt att göra det för de mänskliga resurserna och vår energi. Jag gör ett störra årsbokslut strax efter årsskiftet och sedan ett per kvartal. Jag brukar avsätta ca 30 min, väljer ut ett papper och en skön penna. Vill du haka på gör det samma! 

Jag börjar med 5 min tyst meditation och hjärtandning. Andas in och ut på 5, lägger handen på hjärtat och lägger fokus på det som gör mig tacksam. Det hjälper mig att komma djupare i min kropp och förankra mig med min intuition, livskraft och sanna essens.

Jag tar några extra djupa andetag och på utandningen gör jag en suck. Det hjälper nervsystemet att slappna av och jag har enklare att komma i kontakt med min kropp.

För reflektion använder jag en metod som heter BEHÅLL- KASTA-SKAPA. Det är en enkel och tydlig metod som funkar fint för att utvärdera det mesta - projekt i arbetet eller livets alla processer:

Behåll:
Vad vill jag behålla från Q2? Vad är jag tacksam, stolt över och vad vill jag ta med mig in i sommaren?
Kasta:
Vad vill jag kasta? Beteenden, vanor, rutiner som inte längre tjänar mig.
Skapa:
Vad vill jag skapa nytt, vidareutveckla eller förfina? Vad längtar jag efter ska blomstra denna sommar? Och så min intention för kommande kvartal som sätter ramen runt kvartalsbokslutet. Bryt ner till månad om du så vill.

Min mission för 2024 är styrka och intentionen för månaden juli är konsten att balansera mellan paus vila och aktivitet, varande och görande. Jag jobbar även sommartid och det är många semesterfirare runt om mig. Jag njuter av att vara i både business & pleasure och för att klara det om sommaren krävs det lite extra självledarskap och fokus. För att inte dras in i andras förväntningar eller FOMO.

Jag har fyllt år, firat min man och min mamma som båda fyllt jämt. Jag har varit på roadtrip på vackra platser och dansat in Feldts på Skolberget med en riktigt härlig dans till toner av Bicycle Beat. Mina roadtrips kan du läsa om här och här.  På Roadtrip i Sveriges konto finns massor av härliga platser att besöka i sommar. Jag ser nu fram emot att slappna av och vila än djupare, cykla på Ven med goa vänner, läsa en bok eller två, skapa kreativa stunder med min 21-dagars utmaning ”lev kreativt" som jag upplever just nu, gå på konsert, kitea, surfa, plocka svamp, strandhäng och sommarlovslek med familjen!

Tipsar om:
Poden Så in i själen med Agneta Sjödin och Fasciaguiden - så många fina avsnitt! 
Böckerna Schibboleffenten - ledarskap, konsten och människans ansvar och och Lev kreativt - hur du utvecklar ditt skapande jag i tolv steg
Morgonyoga Wake up Yoga - 11 minuter - ljuvlig start på dagen
Somna och varva ner till Reiki Healing 
Musik: Buena Vista Social Club med kallbryggt te i en hängmatta. Dansa till Bicycle Beats - allra helst live!  
Titta på Wonka 

Hoppas att du njuter och fyller dagarna med det ju längtar efter!
Anna

AnnaLinton-4166jpg