Hej arbetsåret 2024!

Efter ett långt och härligt jullov känns det gott att få starta upp mitt arbetsår igen. Strax innan jul fick jag en fin väggkalender från min vän och kollega Kajsa Kromnér som heter “Hej arbetsdagen – du ska bli min bästa vän”. Älskar den och dess budskap! Den hängde jag upp på väggen det första jag gjorde med en grov skiss på saker som ska skapas våren 2024. Resten planerade jag i min Nuuna Notebook, den med prickar i. Perfekt för struktur och drömförverkligande. 

Hej arbetsdagen du ar min basta van Anna Linton_bloggjpg

Denna vecka har jag bokat in några få möten och coachingar med kunder och tid för att landa in i mig själv efter julledigheten, fysiska träningspass på nyöppnade PACE och tid att zooma både inåt och utåt. En av veckans höjdpunkter är ett möte med Frida Karlsson - som vägleder och utbildar inom intuition och personlig astrologi. Jag ska få ta emot min astrologiska karta och en läsning. Av den ska jag sedan bygga min affärsplan och varumärkesstrategi för arbetsåret 2024!

En annan höjdpunkt jag ser fram emot är årets första LUNCH & LEARN tillsammans med Johanna Skantze. Tiden är 11 jan kl 12.15 - 13.00 på temat FRÅN PENSION TILL PASSION. Digitalt på Zoom, kostnadsfritt och öppet för alla i vårt community. Välkommen ska du vara om om du vill ha lunchsällskap, inspiration och kicka igång arbetsåret 2024 tillsammans med oss. 

Skarmavbild 2024-01-09 kl 171652png

Ja, denna vecka är det första arbetsveckan för många. Vad känner du? Pepp eller depp? Vad tror du om att ta med dig semesterkänslan in i arbetsveckan och ha semester i magen hela tiden, året runt – istället för att kötta in i kaklet och njuta 5 veckor om året?

Tips till dig som känner tyngd över bröstet och inte alls vill lämna myset och raggsockarna och hoppa in i ekorrhjulet igen – lyssna på Frida och Tilda Boisons pod-avsnitt #85 – ”så slipper du jobbångesten”. 

Min intention för arbetsveckan och arbetslivet i stort är att sakta ner för att levla upp! Det händer något med oss när vi saktar ner. När vi sänker tempot arbetar vi smartare, kommunicerar och bygger relationer på ett helt annat sätt, mår bättre och sprider skönare vibez runt oss. How nice?

Jag säger inte att det enkelt. Och som allt annat behöver vi träna!

Här kommer 5 do´s and dont´s för klara tidens tempo med lust glädje och harmoni!

Sluta med:
1. ”Bara en sak till-uppgifter” för att pleasa min/din duktiga flicka/pojke.
2. Slöskroll i mobilen och jämföra oss med andra.
3. Inte ta pauser under arbetsdagen.
4. Vara tillgänglig 24/7.
5. En överbokad kalender och möten som kan vara ett mail eller slack.

Träna på:
1. Balans mellan arbete och privatliv.
Tips: Gör ett livshjul och se inom vilka områden du vill finjustera. Börja i det lilla.
2. Tydlig struktur över arbetsuppgifter, delegera och be om hjälp av andra som gör arbetsuppgifter mer effektivt och enklare än du och jag.
3. Prioritera mental hälsa och återhämtning varje dag.
Tips: Checka in med dig själv och känn in vad du längtar efter just idag. Möt längtan i någon form. Allt = 30 sek räknas!
4. Flexibilitet och mellanrum inbyggt i arbetsdagen.
Tips: Kom överens i ditt team eller de du jobbar med! Våga vara kärleksfullt tydliga med varandra.
5. Kommunicera och våga prata när det skaver = frigör tid!
Tips: 24-timmarsregeln! Den lärde jag mig av Work in Progress för några år sedan (tack!!) och den har jag haft i alla arbetslag jag arbetat i sedan dess och spridit vidare till så många. Den hjälper oss att utrycka känslor och behov och uppmanar att ta ansvar för dem. I stället för att projicera på andra eller gruppla. Resultatet blir renare kommunikation och mer autencitet, sårbarhet och tillit. Den går till så att alla har 24 timmar på sig att ta upp om något skaver i teamet. Ibland går vi och oroar oss i onödan om vi gjort någon ledsen - med denna regel kan du lita på att dina kollegor kommer att känna in, ta ansvar för sina känslor och delar när det behövs. Slit den med hälsa! 

Jag önskar dig en magisk start på det nya året! 
Och du, glöm inte att göra det roligaste först. Så att du inte missar det. Resten löser sig. 

Anna Linton kalla badjpg
Med kärlek och kreativitet,
Anna