Jag jobbar med kärlek!

Idag är det fredag och månaden mars första dag. Idag är det officiellt VÅR. Värt att fira, inte sant! Jag ser fram emot kaffe utomhus mot solig vägg, tulpanlökar som tittar upp ur jorden och lyssna till fåglarnas kvitter. Jag tycker så mycket om de fyra första bokstäverna i dagens namn. FRED. Det heter vår son som precis fyllt 6 år. Namnet passar honom perfekt. Jag vet ingen som är en så bra kärleksspridare som Fred. ”Mamma, jag jobbar med kärlek” säger han allt som oftast. ”Jag ger de små barnen kramar på förskolan och när jag inte orkar längre lämnar jag över till fröknarna”. Yes, det gör du sannerligen. Genom att bara vara! Koll på sina egna gränser har han också.

Fred LintonjpegFoto: Karin Linde

Barnen alltså. De kan. De vet. En fin påminnelse om att vi har allt inom oss för att skapa magi i världen. Där inne finns vår gåva. Där inne finns din gåva. Du har kanske glömt av. Men borta är den inte. Stanna upp en stund och känn in.

Hur vill du göra skillnad i världen?

På tal om yttre fred och inre frid. Tror du på världsfred?

Vad skulle hända om du tog ansvar i att freden börjar och slutar i dig?

Det är det viktigaste tror jag. Att vi tar ansvar för våra känslor, våra gränser och våra behov.
Svårare än så är det inte. Och som min vän Per sa – enkelt är svårt nog.

Vill även dela en vacker dikt för att hälsa våren välkommen.  

Du föddes med potential
Du föddes med godhet och tillit
Du föddes med ideal och drömmar
Du föddes med storhet
Du föddes med vingar
Det var inte meningen att du skulle krypa så gör inte det - du har vingar
Lär dig att använda dem och flyg!

Detta skrev en poet i Persien på 1200-talet.
Vi människor klarar så mycket mer än vi tror.
Du klarar så mycket mer än du tror.

Vad känns viktigt för dig i vår?
Finns det idéer, projekt, koncept eller potential som vill växa, gro och blomstra?

Vill även tipsa om ett helt fantastiskt podavsnitt om Potential!


Glad fredag!
Anna