Livskraften - så funkar den!

Hur kan du skapa de allra bästa förutsättningarna för att du ska må så bra som möjligt? Den psykiska ohälsan är otroligt hög. Galet hög. Det är en stor utmaning och jag tänker att vi bara sett en bråkdel av konsekvenserna av vad det kan och kommer att leda till. Ensamhet är vår tids stora folksjukdom och endast 16 % är engagerade på sitt arbete. Så kan vi inte ha det. Vi människor kan bättre. Jag ser stora möjligheter att vända detta. Med kunskap. Med gemenskap. Genom medmänsklighet och nya arbetssätt. Visste du att 85 % av din livskraft och mentala välmående kommer från kroppen? 85 %. Galet ju!! Låt oss bli vårt eget lyckopiller och vårt egna kraftverk av LIVSKRAFT!

Jag drömmer om en värld som är blomstrande med människor som är starka och hållbara för att ta emot och leva livet i sin fulla kraft. Leda sig själva och andra. Ja, tänk dagen när alla går in i sin fulla kraft och bidrar med sin gåva. Jag vet att det är möjligt. Att vi kan skapa himmelriket på jorden där vi mår bra, fattar beslut som är långsiktiga och arbetar smart tillsammans. Och på detta behöver vi träna!

Låt oss börja med livskraften. Du kan alltid arbeta på din livskraft! Livskraften kan vägleda dig när du gått vilse. Vem som helst kan göra det. Du aktiverar din livskraft för att ta reda på din passion och drivkraft. Det som får din gnista att tändas, själ att viska och hjärtat att mjukna.

Så här funkar den: Livskraften!

Skarmavbild 2023-12-21 kl 195906png

Det finns tre nivåer av livskraft. Du börjar i botten.

Nivå 1. 85 % av din livskraft och mentala välmående kommer från kroppen. Bygg dig en stabil grund genom att boosta din relation till din fysiska kropp genom träning, kost och sömn.

Nivå 2. Är din relation till andra människor. Medmänniskor drar dig tillbaka till din livskraft. Nyckeln här är att DU ska ta initiativet till mötet. Inte bara haka på andras initiativ. Perfekt att öva nu i jul! Att ta initiativ, be om hjälp, bjud in till en fika eller promenad i skogen i det enkla. 

Nivå 3. Den högsta nivån är relationen till dig själv. Bygg en relation med ditt undermedvetna. Ingen vet vad som finns där om vi inte aktiverar det. Ett trick är att låta ditt undermedvetna tala genom att skriva. Avsätt 10 min innan du ska sova. Eller direkt på morgonen när du vaknar. Ta några djupa andetag och låt sedan pennan dansa över ditt papper. Texten blir som en spegel och reflekterar vad som pågår i ditt undermedvetna.

Denna teknik använde jag under sommaren och hösten för att hitta mitt varför, bygga en strategi för mitt företag och min nya webb som nu äntligen lanserats. Tack för att du läser och kul att du hittat hit!

* Tips! Se dokumentären “Stutz” på Netflix för att ta del av Phil Stutz tankar om Livskraft och hans unika och visuella terapiform. Kika i jul och känn in hur du mår. Julledigheten är en fin tid att känna in och reflektera lite extra och med det nya året bjuda in till det nya. 

Kram & kärlek
Anna