Sikta mot stjärnorna

Årets andra månad är här. Vi är fortfarande i kvartalet vinter och jag påminner oss om den viktiga vilan. Det är inte nu som hönorna kläcker som mest ägg, blommorna blommor sitt vackraste och fåglarna kvittrar som allra högst. De vilar. Hönorna sover minst 16 timmar per dag. För att senare i vår kläcka goda ägg. Glöm inte det. Att sakta ner för att sedan levla upp.

AnnaLinton-3876jpg

Jag låter hela januari och en bit in i februari vara tiden för att skapa min strategi för mitt företag. Ofta är det lugnare i denna månad. Och jag har lärt mig att inte bli stressad över det. Utan att njuta av lugnet. Manifestera, skicka ut idéer och önskningar ut i universum och skapa digitala strategier och genomförandeplaner som jag sedan kan luta mig emot resten av året.

I år inledde jag arbetsåret 2024 med en astrologisk karta och läsning med Frida Karlsson för att öppna upp för fler perspektiv och oanade möjligheter innan jag satte mina mål och skapade min varumärkesstrategi för det nya året. Det var en helt fantastisk upplevelse och möte som jag vill dela med mig av till dig.

Så här gick det till:

Jag skickade mina födelsedata, tid och plats till Frida som studerade min karta innan vi sågs. Hon berättade om vad astrologin säger om mina styrkor och utmaningar i det här livet. Jag fick hjälp att utforska olika delar av min personlighet vilket öppnade upp för både nyfikenhet, självkärlek och all mångfald jag har inombords.

Skarmavbild 2024-01-28 kl 123841png

Jag tar med mig att jag har elementen eld och vatten i mig, att jag är en kräfta i solens tecken och ascendant skorpinion. En spännande kombination som när eld och vatten inte är i balans kan ”döda” varandra och när de samarbetar är det väldigt kraftfullt. Min själ är här för att arbeta och göra skillnad. Gå mot strömmen och utmana normer. Trampa upp nya vägar. Och kanske är det svaret på att jag lägger in så mycket engagemang och passion i mitt arbete – i möten med människorna som korsar min väg, förändringsviljan pulserar i takt med livet och jag vill så innerligt inspirera till att fler öppnar upp ögonen för att se helheten, vår fulla potential, lever mer, drömmer större och är medskapare till ett blomstrande välmående liv och samhälle på den här planeten.

Jag blev stärkt i mitt självledarskap vilket är A och O i alla yrken och väldigt viktigt för oss egenföretagare som ska leda oss själva i allt. Efter läsningen känner jag att jag kan förstå och acceptera mig själv på ett djupare plan, vad jag ska vara extra varsam om och hur jag kan nyttja min energi och potential på ett både mer lustfyllt och expansivt sätt. Rakt in i businessstrategin för 2024. Jag tror att 2024 är ett riktigt bra år för oss som driver små egna företag. 

Tänk om vi kunde få denna kunskap i skolan – tidigare i livet och som ett naturligt inslag på våra arbetsplatser och i vårt ledarskap. Yes, and more please. Så jag frågade Frida om hon ville ställa upp på en intervju om astrologi, ledarskap och skapande. Hon sa JA!

Så varsågod! Häll upp te i koppen, sätt dig till rätta i en skön fåtölj och läs en spännande intervju med Frida Karlsson om astrologi, ledarskap och vad vi kan vänta oss av entreprenörskapets kraft år 2024!

Frida Karlssonjpg

Frida Karlsson! Så kul att du vill vara med på min blogg. Min första intervju! Berätta kort om dig och din passion i livet! Vem är du?

Ja du, ett sätt att beskriva mig är att jag är en 34-årig kvinna som nu lever det liv hon drömt om att leva med en magisk kombination av både trygghet, utmaning, stabilitet och frihet. I någras ögon är jag en kvinna som kan uppskatta excel-ark, gärna projektleder event och driver sociala projekt. I andras ögon är jag den där som bytt stad årligen under de senaste åren, inte flyter med strömmen och tar beslut baserade på en inre röst som ibland saknar logik, en röst som jag kallar intuition.  

Min bild av mig själv är att jag är en människa som är väldigt nyfiken på allt som har med livets mysterier och människans mående att göra. Ett intresse som varit med mig så länge jag kan minnas. Redan på gymnasiet valde jag kurser som ”mental träning” och ”alternativ medicin”. Under samma tid kom jag i kontakt med yoga och meditation och några år senare satt jag där i en bergsby i Himalaya och fascinerat lyssnade till de buddhistiska munkarnas erfarenheter av studier och meditation.  

Och sådär har det fortsatt för mig, nyfikenheten har fört mig vidare. Och ungefär trettio år gammal gav jag efter för det som fick det att pirra i magen och höll mig uppe om nätterna; Astrologi.

Vad har astrologin gett dig och hur använder du det i ditt företagande?

I astrologin känner jag att jag har ett verktyg som knyter ihop all den kunskap jag inhämtat tidigare. Från att förstå kroppens rörelseapparat, sinnets behov av nedvarvning och konsten att läka med hjälp av mat och livsstil, kom astrologin in som ett verktyg för att förstå hur vi alla är designade med unika kombinationer av gåvor och egenskaper. Jag upplever att vetskapen om dessa kombinationer ger både mig och mina klienter större acceptans gentemot sig själva från vilken en större självrespekt och kärlek växer. Utifrån det skapas helt nya förutsättningar.

Ett konkret exempel är att jag, med hjälp av en astrologisk födelsekarta, kan utläsa hur en människas unika behov av emotionell trygghet troligen ser ut. Detta är en magiskt bra utgångspunkt när vi t.ex ska ta klivet in i förändringsarbete vilket ju stor del handlar om att balansera känslan trygghet med utmaning.  

2024 – utifrån ett entreprenörskap och ett skapande år. Vad vill året möjliggöra för oss? Vad vill energin öppna upp för?

Så spännande fråga! När vi tittar på 2024 med hjälp av astrologin finns det en energimässigt stark potential för stora skiften på ett samhälleligt plan. Med Plutos inträde i Vattumannens tecken kommer vi, som vi fått provsmaka på under 2023, få ta del av ännu mer teknisk utveckling. AI kommer fortsätta utvecklas och vi kommer att behöva skapa nytt perspektiv på människors värde kopplat till tekniken. Det finns massor att diskutera kring det här; vilket värde sätter vi på de mänskliga mötena när vi helt plötsligt kan handla, träffa doktorn, producera musik och skapa film via skärmar och, i vissa fall, i kontakt med AI i stället för andra människor?

Vi kommer också att få möjligheten att se över hur vi använder vår mentala energi under 2024. Hur mycket närvarande uppmärksamhet har vi att tillgå och vart vill vi rikta den? Lägger vi vår uppmärksamhet på saker som vi inte önskar och i så fall, hur kan vi förändra det?  

Under slutet av april kan vi skakas om för att kunna ta ett beslut utifrån vår sanna natur. Från och med maj månad (och under hela året) kommer vi att ha nytta av vår förmåga att kommunicera. Med hjälp av samtal och sociala kontakter kommer vi att få tillgång till de nycklar vi söker.  

När vi sedan kommer till mitten av augusti vill energierna att vi ska kolla av om vi gör jobbet för att nå dit vi vill. En självklar fråga i samband med det är om vi vet vart vi vill? Vad är framgång för dig och vad behöver du göra för att nå dit?

Vad är dina bästa tips för att leda oss själva i samklang med astrologin?

Tillåt astrologin att bli ett reflekterande verktyg. Astrologin i sig är inte alltid en definitiv sanning om du frågar mig. Det är när du använder verktyget som något uppstår i sammanförandet av dig och verktyget. Vad är en hammare utan handen som håller i den?  

Jag uppmuntrar dig till att vara observant på vad som händer i dig när du blir speglad med hjälp av astrologin. Notera vad som väcks inom dig, det är nämligen sådär klyschigt som alla säger; du har alla svaren på dina frågor där <3  

Vad önskar du att alla visste?

Att livet aldrig lovat oss att det skulle vara lätt. Det kan låta som ett negativt förhållningssätt men är det något som de buddhistiska munkarna (och Saturnus) har lärt mig så är det just det.

Om vi, i en strävan efter ett lätt liv, reflexmässigt undviker det som upplevs svårt, t.ex att känna det som gör känslomässigt ont, kommer vi till slut skapa en distans till vår sanna natur. Det i sin tur leder till att vi känner oss vilsna och har svårt att veta vem vi är, vad vi känner och vad vi vill.  

Om vi istället accepterar att livet innehåller svårigheter och bemöter känslomässig smärta med närvaro och kärlek, behåller vi kontakten med vårt inre och stärker relationen till oss själva. Att acceptera livets svårigheter gör helt enkelt livet lite lättare, komiskt nog!

Tack för dig Frida! 

Jag rekommenderar varmt ett besök hos Frida. Och om du inte redan gör det – följ henne i hennes sociala kanaler. Hon är otroligt bjussig med sin kunskap.

Fridas hemsida: https://www.fridakarlsson.se/

Fridas instagram: https://www.instagram.com/fridafullt/ 

Anna Linton kalla bad nervsystemjpg