Sportlov i Åre

Den här veckan har jag varit i Åre. En plats jag håller kär. För både Business & Pleasure. Känt glädjen i att vara i rörelse, utomhus. I snö, kyla och sol. Vidareutvecklat och fördjupat idéer och kommit på några nya tillsammans med Johanna.

Anna Linton och Johanna Skantze jpgÄlskar mötesformatet av att skapa idéer och planera i liften upp till backen och sedan njuta av färden ner – integrera och reflektera. Känna livet i sig. Hela familjen var med och det är så fint att se barnen utvecklas på skidor. Härligt att få landa tillsammans så här vid årets start. Vara utomhus hela dagarna, fika, äta gott och känna en total trötthet om kvällen.

DB82E3C7-11E2-49C7-85E9-3B47DC795A2DJPG
 
Är du sugen på Åre? Här kommer mina bästa Åretips!

När solen skiner från klarblå himmel: ta på er stighudar och gå ca 30 minuter upp till Topptugan på Skutan (1420möh). Eller åk skoter upp och ät våfflor i det mysiga cafét! För 50 kr för barn och 100 kr för vuxna får du åka upp på (om du är liten) eller bakom skotern genom att haka fast dina stavar i repet. Betalning med Swish och du behöver inte boka innan. När det är vackert och klart väder är cafét öppet och du ser kön till skotern där du hoppar av gondolen. Klättra upp på taket på cafét och njut av en total frihet och en vacker utsikt. 

96EA3430-024D-41A6-85B5-756461E239B0JPG

Var ska ni bo? Mina favorithotell är Hotell Åregården (Åres äldsta hotell), Hotell Fjällgården (Ski in/ski out - hit kan du också åka med Åre Bergbana från Åre Torg och här finns ett spa) eller Granen (nära byn en bit upp i backen, väldigt mysigt). Strax utanför Åre finns Fjällsätra med supermysig miljö och god mat. Här är det nära till både Åre och Edsåsdalen med superfin utförsåkning! IMG_7292jpg
Fjällsätra Hotell

Är ni ett stort gäng som vill bo tillsammans - så är min bästa rekommendation Fjällgården Hosgården. Enkelt boende, stora ytor och ett superbra kök att laga mat i! 

840ED69F-120C-48A8-816E-28014C7B0205JPG
Topptugan på Skutan

Ja, på tal om mat. Det är ju halva grejen. Maten varvar vi bäst mellan mattermos (ute i sol eller i värmestuga) och gourmé. I backen är det bra mat hos Hummelstugan och Buustamons fjällgård (här kan du också bo och spa:a!). Ett annat våffelställe är Igloo (bra och goda glutenfria våfflor) – här du också kan en häftig övernattningsupplevelse!). Nere i Åre By missa inte Vinbaren Åre SUPPER och Creperiet!

Vinbarenjpg
Vinbaren, Åre 

Åre By är väldigt mysigt. Gott specialkaffe får du hos Åre Kafferosteri, fin hemslöjd och presenter till nära och kära hos Åre Hemslöjd . Missa inte ett besök hos Recycle Åre  - en superbra butik som säljer allt inom sport secondhand med endast högkvalité märkesvaror. Allt från kompletta skidpaket, solglasögon, pjäxor, ytterplagg till vandrarkängor. Verkligen värt ett besök!

IMG_7293jpg
Åre By 

Är du som jag här i business and pleasure och söker kontor: kika in co-workingspacet House Be. Här kommer Johanna hålla Breathwork i mars för dig som är nyfiken på det. Bra community och spännande program. Det är även bra att sitta och jobba hos Hotell Åregården - här finns gott om plats om du vill arbeta med datorn i knät. 

IMG_7184jpg

Och så vad det skidåkningen! Tegefjäll och Duved! Missa inte. Det är lätt att hamna i Åres skidsystem eller Björnen för de små. Men ta dig bort till Tegefjäll, åk trollstigen, i skogen och ät våfflor hos Lillåstugan (mellan Ullådalen och Tegefjäll). Med slalomskidor på är det enklast att åka från Tegefjäll skidsystem - ta fjällvallsliften upp - sedan har du en 150 m lång transportsträcka ner till cafét. Och jag vill slå ett varmt slag för att boka in några timmar hos en skidcoach även som vuxen. Mina favoriter är Johanna och Anders - de är så bra! På berget delar de med sig av sin passion för skidåkning, möter dig där du är - tar dig en bit bortom din komfortzon så att du får upptäcka än mer glädje i härliga svängar och lekfull åkning! 

44470208-F37C-4F8D-9E12-B577490B272AJPG

Transport till Åre? Bäst i test är att ta sig hit med nattåg. Hyr en (eller flera) sovkupé för 3 - eller en liggvagn för 6. I sovkupén är det bäddat med lakan och kuddar. Så mysigt! Innan vi satte oss på tåget hem så käkade vi pizza på Holliday Club – barnen kunde hoppa på studsmattorna, bowla och spela minigolf inne innan middagen. Hur grymt att äta kvällsmat i Åre, hoppa på nattåget och sedan rullla in i Varberg 9.30 dagen efter!?

4A666B2D-A1A3-4A5A-8666-0F6C4522B666JPG

 Med rosiga kinder och möra ben är vi nu hemma igen. TACK livet!

Allt gott!
Anna