Struktur och hjärta

För några veckor sedan var jag med i Malin Lindners nya pod ENABLERS som handlar om att möjliggöra sig själv. Modiga öppna samtal kring livets berättelser och vad det är som formar oss människor. Jag och Malin pratade om entreprenörskap, att skapa tillsammans som soloföretagare, hitta sin potential, drömma stort och att förundras av naturens vackerhet genom kalla bad. Jag vill från botten av mitt hjärta säga TACK för alla DMs och vackra ord efter att ni lyssnat.

Omslag avsnitt 2jpg

Jag har också fått många frågor om hur jag gör i praktiken och vilka verktyg jag använder till alla mina projekt. Så idag tänkte dela med mig av hur jag gör och vad som fungerar för mig. Jag tror att vi människor mår som bäst och arbetar som smartast när vi ha lika delar struktur och hjärta. I samtalet pratade vi mest om hjärta - så här kommer mest struktur!

Struktur för soloföretagande a la Linton 
 • Jag arbetar i Google drive - alla kunder, olika projekt och koncept har en egen mapp och jag kan bjuda in de jag skapar tillsammans med till specifika mappar. Det känns skönt när alla har tillgång till allt material och kan skapa i samma dokument tycker jag! Det är även mindre sårbart! Mapparna skapar en bra överblick över projekten just nu. När de är klara arkiverar jag dem i "genomfört". Offerter har en egen mapp tills de är godkända och klara. Och så har jag en mapp för allt det interna arbetet - där jag samlar mina egna strategier, drömmar, budget och digitala planer för SOME och blogg. 
 • Jag har ett fysiskt block från Nuuna (med prickar) - där jag skriver todo-lists som innehåller allt jag ska göra just nu och där jag kan få en överblick för att prioriterar min tid och actions. När den blir allt för kladdig och mycket är överstrukit så gör jag om listan på en ny sida, typ var tredje vecka. Det är lite som att rensa mailen:) jag vet att denna skulle kunna vara digital men gillar mixen av det analoga och digitala. 
 • På lösa blad målar jag och skapar mindmaps och lägger i en hög på skrivbordet. Vita A4-papper och svart tusch. Då kan jag enkelt gå tillbaka i den kreativa proessen och bläddra. När jag lyssnar på en pod eller föreläsning så skriver/skissar/målar jag helst det som slår an i mig. Emellanåt blir det färg på och skisserna blir till en digital moodboard.
 • I min digitala kalender i mobilen planerar jag alla möten uppdrag, blockar tid för olika saker inkl återhämtning träning meditation. Min vän och kollega Johanna är grym på kalenderinbjudningar till alla våra events och möten - så det sköter hon mest. 
 • I notes i mobilen skriver jag content, idéer och utkast till texter. Mina kunder har var sitt sida i notes så att jag samlar alla idéer på ett ställe. Jag får ofta inspiration i farten, i rörelse och då är det bra att ha det lättillgängligt. 
 • I projekt över tid med andra använder jag Slack som kommunikationskanal (så skönt att inte ha allt i mailen) och emellanåt Trello som projektledningsverktyg.
 • Mötesplattformen Zoom för alla digitala möten, lunch & learns, utbildningar, digitala breathworks och upplevleser - med musik från Spotify! Det är den plattform som jag tycker skapar bäst förutsättningar för mellanmänskliga möten, samskapande, kreativitet och närvaro. Enkelt att dela musik, visa film, dela in i grupprum och arbeta med chat och emojisar.
 • För idéer, ett kreativt bollplank och uppslag  Chat gpt
 • För hemsida och blogg använder jag Hemsida24. Har en hemsida för mitt egna varumärke Anna Linton och en hemsida för Roadtrip i Sverige. Sjukt smidigt och bra support!
 • Nyhetsbrev via Mailshrimp som jag skickar ut tillsammans med Johanna.
 • Bokföring sköts i appen hos Fortnox och med hjälp av en redovisningskonsult som sköter löpande fakturering och bokföring. 
 • Textning av filmer använder jag appen Captions (gratis varianten)
 • För grafisk formgivning Adobe Photoshop app och Canva (pro). När det ska bli riktigt snyggt ringer jag min vän Kollijox - hon grym på grafisk formgivning och har gjort alla mina loggor och konceptbilder. 
 • Jag fotar allt med mobilen och redigerar mest direkt i instagram-appen. Och några gånger om året arbetar jag med en fotograf för att boosta bildbanken för presentationer, blogg och social medier. 

  Japp, så gör jag! Hur gör du? Dela gärna dina bästa tips och verktyg! 

  Önskar mig även en digital PT som skulle rensa min dator och telefon emellanåt och skapa struktur i alla mappar. Det har jag inte riktigt hittat någon som vill ta på sig:) ... och fick en idé om att jag kanske skulle skapa en sådan tjänst - som heter "sidekick" för soloföretagare, entreprenörer och kreatörer - som servar en med ekonomi, admin, sälj och struktur. Vad tror du? Den idén står nog kvar på idélistan ett tag till. 
Allt gott till dig!
Kram Anna 

Foto: Malin Lindner  - TACK MALIN för att jag fick vara med i din pod. Förutom att vara poddare, coach och författare är hon också en fantastisk fotograf. Kika in Malins hemsida, lyssna på podden Enablers och följ henne på instagram.